Afbeeldingen
 
Bekijk de video: Afbeeldingen uploaden en plaatsen 

Geen mooie website zonder mooie fotos!

Voordat je begint met het invullen van je paginas is het handig om alvast wat illustratiemateriaal te verzamelen. Dit kunnen fotos
zijn, logo's, clip-art, tekeningen, stock-fotos, etc.

Afbeeldingen uploaden
Uploaden betekent: het versturen van een bestand van je eigen computer naar onze webserver. Dit is nodig om een afbeelding of
foto online te krijgen en in je pagina te kunnen invoegen.
 1. Klik op de knop Afbeeldingen in het hoofdmenu
 2. Bij Nieuwe afbeelding uploaden klik je op Kies Bestand / Bladeren (browse) om de gewenste afbeelding op je eigen PC te selecteren.
  Je zoekt de gewenste afbeelding dan op in het desbetreffende mapje op je PC of MAC.
 3. Daarna kies je in welke groep je de foto wil plaatsen. Het is handig om groepen aan te maken om het voor jezelf overzichtelijk te houden, zeker als je veel fotos in je website gaat zetten.
 4. Vervolgens: Afbeelding verkleinen tot breedte:
  De fotos van je digitale camera of smartphone zijn veel te groot om in een webpagina te plaatsen.
  We gaan deze dus bij het uploaden direct verkleinen. Hier geef je de breedte op die de afbeelding moet krijgen. De hoogte van de afbeelding wordt dan meteen evenredig aangepast.
  De maximale breedte is 943 pixels, de afbeelding is dan zo breed als je pagina. Dus 500 is iets meer dan een halve pagina. Afhankelijk van hoe je de pagina gaat opmaken beslist je dus hier hoe groot de foto moet worden.
 5. Klik nu op Afbeelding uploaden. De afbeelding verschijnt in het overzicht. Deze staat nu op de server en kan in je pagina geplaatst worden. Je kan de afbeelding zo nodig ook nog draaien of bijsnijden. Onder elke afbeelding zie je 3 icoontjes: verwijderen, draaien en bijsnijden.
Toelichting bij het uploaden van fotos
Bij het uploaden van afbeeldingen kun je een maximale breedte opgeven. Je afbeelding wordt dan direct op maat gemaakt. Je
bestanden mogen mag maximaal 10 MB groot zijn. Zijn je foto's groter dan 10 mb, dan moet je ze eerst op je eigen PC verkleinen.
Fotos die je hier upload kun je in iedere gewenste de pagina invoegen.
In de pagina editor klik je dan op dit icoontje: .
Je ziet daar dan de fotos staan die je vervolgens kan selecteren en invoegen.